woensdag 17 september 2008

Tour de France 2008 - De voorbereiding

De bende van Polkovnik aangevuld met Roberto zou dus de tour de france live volgen van 18 tot 24 juli 2008. Als voorbereiding op dit mobilhome avontuur, verkenden Polkovnik en Polkovnikova reeds het bergmenu van deze Alpenweek.

Het was de bedoeling de eerste keer de renners te zien op zaterdagnamiddag 19 juli in de omgeving van Oraison tijdens de 14de etappe van Nîmes naar Digne-les-Bains.
We vonden een mooie standplaats in de omgeving van St-Julien d'Asse op de D907, op ongeveer 30 km van de aankomst.

We schrapten later deze mogelijkheid gezien de grote afstand naar de Col Agnel waar we de renners 's anderdaags wilden zien ...

Op zondag 20 juli wilden we dus de renners zien tijdens het betere klimwerk op de Col Agnel. We vonden een passende plaats in de omgeving van Molines-en-Queyras. Hopelijk kunnen we in deze mooie omgeving de Tour zien passeren ... We stonden uiteindelijk een paar km verderop juist buiten het dorpje Molines-en-Queyras!

Op maandag 21 juli was het rustdag in Cuneo (Italië) en op dinsdag 22 juli zouden we de koninginnerit willen zien op of rond de Col de Bonette/Restefonds. We hielden rekening met het feit dat er geen plaats zou zijn op de beklimming van de col, dus gingen we "off-track" zoeken naar een geschikte overnachtingsplaats (we zouden er immers moeten staan van zondag- tot dinsdagavond!). We vonden deze plaats in St-Dalmas-le-Selvage, een onooglijk bergdorpje 3 km van de weg naar de col de la Bonette... Uiteindelijk werd tijdens een vergadering volgend op deze verkenning gekozen voor Jausiers als standplaats omdat het anders onmogelijk was nog dezelfde avond een plaats in de afdaling van de Col de Croix de Fer te vinden! Voor de 17de rit vonden we deze plaats aan een bergriviertje in Rivier d'Allemond uitermate geschikt. Door een aardverschuiving vele jaren geleden is de weg naar de vallei weggespoeld zodat men nu via de andere flank van de berg een steile klim van een paar km moet nemen om Allemont en het dal te bereiken. Het zou dus zeer de moeite zijn om in deze omgeving de renners te zien afzien...

Op exact deze plaats parkeerden we onze mobilhome op dinsdagavond 22 juli !

Geen opmerkingen: